Ingrediënten

Alles

Wilde blauwe bosbes

Wilde blauwe bosbes

Wilde blauwe bosbes is GEEN Amerikaanse bosbes! De wilde blauwe bosbes (Vaccinium myrtillus) die door Cressana wordt gebruikt, mag niet verward worden met de Amerikaanse bosbes (Vaccinium corymbosum), ook wel simpelweg blauwe bes genoemd. Deze Amerikaanse bosbes is een gekweekte soort met grotere bessen, maar een beduidend lager gehalte aan bioactieve stoffen. De wilde blauwe bosbes kent een traditioneel gebruik in de Europese gezondheidszorg. Wilde blauwe bosbes is goed voor de ogen Voor de conditie van de ogen is het zinvol om elke dag een kleine portie wilde blauwe bosbes...

Lees het hele bericht →

Waterkers

Waterkers

De oude Grieken wisten het al: waterkers is een van de meest bijzondere planten met een weldadig effect op de gezondheid. Bij Cressana® willen we niets liever dan dat u de natuurlijke krachten van deze plant herontdekt. Uit respect voor dit natuurproduct en uw gezondheid kozen wij voor een 100% biologische teelt in de zuivere bronnenvallei van de Zwalmstreek, en voor een unieke, milde vriesdroogtechniek.   Waterkers is een bron van Vitamine A die de goede werking van het immuunsysteem helpt behouden Vitamine A helpt eveneens slijmvliezen, huid en gezichtsvermogen gezond...

Lees het hele bericht →

Rode biet en natto

Rode biet en natto

Wat is fermentatie? Fermentatie verwijst naar de groei van micro-organismen (bijv. melkzuurbacteriën) op voedsel, en is eerder toevallig ontdekt als ideale bewaartechniek. We kennen intussen andere bewaarmethodes, en toch wint traditioneel gefermenteerd voedsel aan hernieuwde populariteit. Dit komt omdat het zo gezond is. Gefermenteerd voedsel is licht verteerbaar. De melkzuurbacteriën maken enzymen aan die het voedsel verteren en omvormen tot gemakkelijk opneembare voedingsstoffen. Gefermenteerde rode biet en natto Gefermenteerde rode biet vormt het hoofdingrediënt van CressanBeta. Een melkzuurfermentatie maakt bietensap tot gezonde drank, met lekkere rode pigmenten. Na de fermentatie...

Lees het hele bericht →