Ashwagandha Cressana® Nederland

Ashwagandha

Aswaghandha of Withania somnifera is een kruidachtige struik waarvan de wortel volop wordt gebruikt in de ayurveda, de Indiase traditionele gezondheidszorg. Een alternatieve benaming is Indiase ginseng omdat ashwagandhawortel – net zoals ginsengwortel – meer energie geeft aan het lichaam. 
Astragalus Lezen Ashwagandha 2 minuten

Aswaghandha of Withania somnifera is een kruidachtige struik waarvan de wortel volop wordt gebruikt in de ayurveda, de Indiase traditionele gezondheidszorg. Een alternatieve benaming is Indiase ginseng omdat ashwagandhawortel – net zoals ginsengwortel – meer energie geeft aan het lichaam. De belangrijkste bestanddelen uit de wortel van ashwagandha zijn de withanoliden. Ze zijn heel apart, want ze helpen je lichaam om weerbaarder te reageren op de gevolgen van stressvolle periodes.

Kan ook jij een ruggensteuntje goed gebruiken?
Wat is bij jou de reden van je stresssituatie? Komt het door overbelasting op je werk, een mobiele telefoon of sociale media die voortdurend je aandacht opeisen, de blok –en examenperiode, een sollicitatiegesprek? Of eerder door een geschil met je partner, een sterfgeval, geldproblemen? Het komt op je af en soms lijkt het alsof je die stressperiode nooit te boven zal komen. Je kan niet meer genieten. Hoog tijd om aan de handrem te trekken en terug te schakelen naar een ontspanningsmodus!

Adaptogeen om stressperiodes de baas te kunnen
Een adaptogeen zoals ashwagandha helpt het lichaam aanpassen (adapteren) aan stresssituaties. Het is ook een krachtige antioxidant die ontspannend werkt en gunstig is voor een goed mentaal evenwicht.

Rasayana voor meer energie
Binnen de ayurveda wordt ashwagandha ondergebracht in de rasayana groep van planten. Rasayana betekent vitaliserend. Deze ruim 5000 jaar oude reputatie als tonicum is zo typerend voor de plant, want ashwagandha geeft daadwerkelijk meer energie.

Hoge standaardisatie op 7% withanoliden
De best bestudeerde actieve bestanddelen uit de wortel van ashwagandha zijn withanoliden. De hoeveelheid withanoliden in fijngehakte, gedroogde ashwagandhawortel verschilt per locatie en per jaar. Daarom bevat CressanZenergy een gestandaardiseerd extract. Bij standaardisatie wordt erop toegezien dat het extract altijd evenveel withanoliden bevat. Voor jou als gebruiker betekent dit dat elk lotnummer eenzelfde betrouwbare ondersteuning zal geven.

Top 3 van belangrijke eigenschappen

  1. Ashwagandha biedt ondersteuning in stressvolle periodes, geeft je innerlijke rust en verhoogt zo je vitaliteit.
  2. Hoge standaardisatie op withanoliden (7%), de actieve stoffen uit ashwagandha.
  3. Surplus van koud gevriesdroogde waterkers uit biologische teelt.

Doorgaan met lezen