Rode biet en natto Cressana® Nederland

Rode biet en natto

Gefermenteerde rode biet vormt het hoofdingrediënt van CressanBeta. Een melkzuurfermentatie maakt bietensap tot gezonde drank, met lekkere rode pigmenten. Na de fermentatie ondergaat het gezondheidsdrankje Cressana®’s koude vriesdroogtechniek, een mild proces waarbij melkzuurbacteriën bewaard blijven.
Shiitake Lezen Rode biet en natto 2 minuten Volgende Korstmos

Wat is fermentatie?

Fermentatie verwijst naar de groei van micro-organismen (bijv. melkzuurbacteriën) op voedsel, en is eerder toevallig ontdekt als ideale bewaartechniek. We kennen intussen andere bewaarmethodes, en toch wint traditioneel gefermenteerd voedsel aan hernieuwde populariteit. Dit komt omdat het zo gezond is. Gefermenteerd voedsel is licht verteerbaar.

De melkzuurbacteriën maken enzymen aan die het voedsel verteren en omvormen tot gemakkelijk opneembare voedingsstoffen.

Gefermenteerde rode biet en natto
Gefermenteerde rode biet vormt het hoofdingrediënt van CressanBeta. Een melkzuurfermentatie maakt bietensap tot gezonde drank, met lekkere rode pigmenten. Na de fermentatie ondergaat het gezondheidsdrankje Cressana®’s koude vriesdroogtechniek, een mild proces waarbij melkzuurbacteriën bewaard blijven. Natto is een traditioneel Japans gerecht dat bereid wordt door fermentatie van gekookte sojabonen. De goedaardige voedingsbacterie Bacillus subtilis natto voert de fermentatie uit. De consumptie van natto dateert van meer dan duizend jaar geleden, en is vooral een traditie bij Japanners uit de oostelijke Kanto-regio.

Vitamine K2 uit natto
Natto is van nature een bron van vitamine K2-vorm die men menaquinone-7 of MK-7 noemt. Vitamine K2 draagt bij tot de normale bloedstolling en de instandhouding van normale botten. Met deze vitamine K beschikt u over een goed fysiologisch werkzaam nutriënt, van hoge kwaliteit.

 

Doorgaan met lezen