Wij compenseren onze CO₂ uitstoot

Leveringen via e-commerce hebben effect op de CO₂ uitstoot. Daarom steunen we geavanceerde bedrijven die koolstof uit de lucht halen.

Samen, deelnemende bedrijven hebben…
  • Duizenden tonnen CO₂ uit de atmosfeer verwijderd
  • CO₂ neutrale verzending verzorgd voor meer dan tien miljoen bestellingen

Zo werkt het: Voor elke bestelling die we ontvangen, wordt een formule gebruikt om de geschatte uitstoot van de verzending te berekenen. Op basis van deze schattingen gaat een deel van onze inkomsten naar bedrijven die CO₂ verwijderen, bedrijven die zijn gecontroleerd door wetenschappers van Carbon Direct. Die bedrijven gebruiken dat geld om de hoeveelheid CO₂ te verwijderen die onze zendingen hebben veroorzaakt. Alle extra fondsen gaan naar de verdere ontwikkeling van CO₂ verwijderings-technologieën.

Maak kennis met enkele bedrijven die de uitstoot van onze transport compenseren

Heirloom

De directe luchtafvangtechnologie van Heirloom verbetert het koolstofmineralisatieproces.  De technologie van Heirloom versnelt de snelheid waarmee natuurlijk voorkomende mineralen CO₂ vastleggen in plaats van energie-intensieve ventilatoren te gebruiken om lucht aan te zuigen.

Video preview unavailable in editor.
 

Remora

Remora vangt CO₂ op uit de uitlaatpijpen van vrachtwagens tijdens het rijden. De CO₂ is bestemd voor opslag op lange termijn.

Video preview unavailable in editor.
 

Charm

Charm vangt CO₂ op met behulp van plantenafval, zet het om in een stabiele, koolstofrijke vloeistof en slaat het veilig diep onder de grond op, buiten bereik van bosbranden en bodemerosie.

Video preview unavailable in editor.