11 reden waarom waterkers altijd een goed idee is Cressana® Nederland

11 reden waarom waterkers altijd een goed idee is

Waterkers is een ongekend veelzijdige plant, ontdek 11 praktische toepassingen van een van de meest volwaardige planten die de nat…

Een kijkje achter de schermen Lezen 11 reden waarom waterkers altijd een goed idee is 4 minuten Volgende Op bezoek bij de waterkersvelden in Zwalm

Waterkers is een ongekend veelzijdige plant, ontdek 11 praktische toepassingen van een van de meest volwaardige planten die de natuur ons kan geven.

1. Hoge voedingswaarde
Waterkers neemt heel goed sporenelementen en mineralen op uit de omgeving. Water, lucht en bodem bepalen de voedingswaarde van waterkers. Daarom wordt onze waterkers biologisch geteeld op een natuurlijke bodem die bevloeid wordt met zuiver bronwater.

2. Energiek met waterkers
Jodium is essentieel voor het goed functioneren van onze stofwisseling waardoor we ons energiek voelen. Waterkers is een goede bron van jodium die helpt onze behoefte aan te vullen zonder bijkomende opname van zout. Voor een doelmatig zuurstoftransport heeft ons lichaam behoefte aan voldoende ijzer, foliumzuur en vitamine B6. Vitamine C bevordert de opname van ijzer. Deze nutriënten zitten allemaal in waterkers. Bovendien wordt waterkers van oudsher toegepast om de ademhalingswegen vrij te houden. Een vrije ademhaling verbetert de toevoer van zuurstof.

3. Ondersteunt de natuurlijke inwendige reiniging
Allerlei schadelijke stoffen die we inademen of met de voeding opnemen, worden in het lichaam omgezet tot stoffen die gemakkelijker via de urine uit het lichaam worden verwijderd. De scherpsmakende bestanddelen uit waterkers ondersteunen deze natuurlijke inwendige reiniging. Nemen we het voorbeeld van schadelijke tabaksrook: bij consumptie van waterkers worden er meer schadelijke afbraakproducten uit nicotine in de urine van rokers teruggevonden dan wanneer ze geen waterkers nemen. Dit betekent dat de schadelijke stoffen uit tabaksrook onder invloed van waterkers sneller uit het lichaam worden verwijderd.

4. Het uiterlijk: spiegel van gezondheid
De natuurlijke inwendige reiniging draagt bij tot een stralend uiterlijk. Niet enkel mineralen, maar ook carotenoïden en vitamine C dragen hiertoe bij. Calcium, magnesium, mangaan en Vitamine K zijn dan weer essentieel voor de opbouw van de botten.

5. Gezonde spijsvertering
Waterkers helpt vetten uit de voeding gemakkelijker verteren. Een gezonde spijsvertering heeft een gunstige invloed op onze natuurlijke afweer.

6. Bescherming tegen vrije radicalen
Het is normaal dat vrije radicalen in het lichaam ontstaan. Maar omdat ze schade kunnen veroorzaken aan cellen zet het lichaam een leger anti-oxidanten in om deze vrije radicalen snel onschadelijk te maken. Er zijn echter een aantal factoren waardoor er beduidend meer radicalen worden aangemaakt dan het lichaam kan verwerken: stress, weinig slaap, slechte voedingsgewoonten, luchtverontreiniging, ... Het gevolg? Een snellere veroudering, en minder gezonde cellen. De vitaminen uit waterkers snellen te hulp. Bètacaroteen, vitamines C en E beschermen onze cellen tegen vrije radicalen.

7. Het oog wil ook wat...
Luteïne en zeaxanthine zijn natuurlijke pigmenten met beschermende eigenschappen. Ze zijn belangrijke anti-oxidantia die beschermen tegen vrije radicalen. Luteïne en zeaxanthine dragen bij tot een goede gezondheid van het oog. Vitamine A en Zn zijn belangrijk voor een goed nachtzicht.

8. Een goede circulatie
Het essentieel omega-3 vetzuur (alfa-linoleenzuur) uit waterkers ondersteunt de circulatie. Bovendien voorziet waterkers het lichaam van extra ijzer, een must voor een doelmatig zuurstoftransport.

9. Een kriebel in de keel?
Hippocrates, een geleerde uit de Griekse oudheid, erkende reeds de verzachtende invloed van waterkers op keel en luchtwegen bij uitwendige koude. Waterkers laat u opgelucht ademen.

10. Als pollen in de lucht zijn
Waterkers geeft pollen minder kans. Waterkers bevat immers veelbelovende bestanddelen die het afweersysteem specifiek ondersteunen.

11. Ondersteunt de natuurlijke afweer
Waterkers bevat Vit B6, noodzakelijk voor de aanmaak van afweercellen en helpt zo de natuurlijke afweer. Bekend zijn de talrijke onderzoeken die de beschermende werking aantonen van groenten om cellen en weefsels gezond te houden. Uit de nationale voedselconsumptiepeiling blijkt dat slechts 31.3% van de mannen en 43% van de vrouwen dagelijks groenten eten. Hierdoor ontbreekt het hen aan de nodige bescherming. Wie veel groenten eet optimaliseert zijn/haar gezondheid. Het is een van de best onderzochte verbanden tussen voedingsgewoonten en gezondheid (bron Nationaal voedings- en gezondheidsplan; 2006).

Vooral groenten van de koolfamilie (waterkers, broccoli) trekken de aandacht van onderzoekers.


    Op deze inhoud zijn de gebruiksvoorwaarden van toepassing.