Lezing over waterkers en excursie naar Cressana

Een introductie

Reeds duizend jaar vóór Chr. werd waterkers door de Grieken geprezen tegen scheurbuik, darmwormen, gezwellen, geesteszwakte en moedeloosheid.
De befaamde Griekse arts Hippocrates, vader van de klassieke geneeskunde, liet reeds 400 jaar vóór Chr. een kliniek bouwen op het eiland Kos nabij grote water- bronnen waarin intensief waterkers werd gekweekt ter genezing van diverse long- en bloedziekten. Waterkers werd geprezen voor zijn zuiverende en gezondheid bevorderende werking.

Gezond met waterkers
Waterkers behoort tot de koolfamilie. Deze familie wordt ook wel de kruisbloemigen genoemd naar de vorm van de bloemen. Tot deze familie behoren ook alle kolen, broccoli, spruitjes maar ook scherpsmakende gewassen als mosterd en mierikswortel. De scherpe smaak wordt veroorzaakt door bijzondere inhoudsstoffen. Deze inhoudsstoffen hebben uitzonderlijke gezondheid bevorderende eigenschappen. De planten met de meest gunstige werking zijn waterkers en broccoli. Deze worden in universiteiten wereldwijd onderzocht op hun gezondheid bevorderende eigenschappen.

Energiek met waterkers
Verlies aan energie gaat vaak gepaard met schade door vrije radicalen. Deze vrije radicalen beschadigen onze cellen en de ”energiefabriekjes” (mitochondriën) die deze cellen bevatten.
Deze schade is definitief daar deze “energiefabriekjes” zich niet kunnen herstellen.
Wanneer vrije radicalen hun schadelijke werk voortzetten laat deze onherstelbare schade zich langzaam voelen. Onze energie daalt en we voelen ons minder fit. Waterkers bevat de natuurlijke antioxidanten vitamine C en E. Deze neutraliseren vrije radicalen voor ze schade kunnen aanrichten. Regelmatige inname van waterkers helpt een gezond energieniveau op te bouwen op een langdurige manier.

Excursie waterkersvelden van Cressana
Deze lezing vormt een introductie voor de excursie naar Cressana -> https://www.facebook.com/events/659778124499199/ 

Voor wie is deze dag?
Woensdag 4 september verzorgd Essential Movements in samenwerking met Cressana Nederland een lezing over “Gezond en energiek met waterkers.” Deze dag is bestemd voor gezondheidsprofessionals en genodigden.

Bij aanvang van de lezing is tevens inschrijving voor excursie https://www.facebook.com/events/659778124499199/ mogelijk. Op deze avonds is een eenmalige korting van EUR 5 op de inschrijving. De bijdrage is dan EUR 10 i.p.v. EUR 15

Uiteraard is het ook mogelijk buiten Facebook aan te melden, stuur een mailtje naar: michel@cressana.nl 

watekers velden cressana