Plantaardige immuunondersteuning met carvacrol uit oregano en full matrix vitamine C

OREGANO (ORIGANUM VULGARE) ONDERSTEUNT HET IMMUUNSYSTEEM EN HET ADEMHALINGSSTELSEL.

Natuurlijk antibioticum
Antibiotica worden vaak ingezet voor het behandelen van luchtweginfecties. Het onzorgvuldig gebruik van deze geneesmiddelen bevordert de resistentie bij verschillende bacteriestammen. Oregano is een bewezen natuurlijke oplossing voor dit actueel, toenemend en ernstig probleem. Dit komt omdat oregano rijk is aan carvacrol, een terpenoïd met krachtige antimicrobiële eigenschappen.

WILDE BLAUWE BOSBES (VACCINIUM MYRTILLUS) EN WATERKERS (NASTURTIUM OFFICINALE) ZIJN STERKE ANTIOXIDANTEN

Oxidatieve stress
Ademen, bewegen, functioneren. Tijdens deze dagelijkse onderdelen van het leven produceren lichaamscellen vrije radicalen. In normale omstandigheden neutraliseren antioxidanten de effecten van vrije radicalen. Maar deze neutralisatiemechanismen verliezen de controle wanneer het aanbod aan schadelijke radicalen ontspoort. Vaak zijn roken, slechte voedingsgewoonten, luchtvervuiling of ziekte hiervan de oorzaak. Het gevolg is vaak oxidatieve stress met celschade. Kracht- en duursporters ontwikkelen tijdens inspanning
vrije radicalen. In dergelijke situaties is een extra toevoer aan antioxidanten sterk aan te bevelen. Uit studies blijkt dat antioxidanten bij sporters een positieve invloed kunnen hebben op uithouding, recuperatie en spierherstel.


CRESSANCAMU VITAMINE C 
Tropische vrucht rijk aan goed opneembare vitamine C
Camu-camu (Myrciaria dubia) is een inheemse struik in de moerassige regio’s van het Amazoneregenwoud, van Colombia over Venezuela en Peru tot in Brazilië. De ronde vruchten dragen dezelfde naam en staan bekend voor hun bijzonder hoog gehalte aan vitamine C. De vruchten worden geoogst als ze nog groen zijn en het hoogst mogelijke gehalte aan vitamine C bevatten.

100% NATUURLIJKE VITAMINE C, IN VOLLEDIGE PLANTAARDIGE MATRIX
Camu-camu is de vrucht met de hoogste concentratie aan vitamine C, een “essentieel” vitamine want ons lichaam kan zelf geen vitamine C aanmaken. CressanCamu bevat enkel de authentieke, natuurlijke vitamine C uit de vrucht.

Deze vitamine C is van nature omringd door flavonoïden die haar opname en fysiologische werkzaamheid verhogen. De plantaardige matrix is hiervoor verantwoordelijk.

In een plantaardige matrix zitten verschillende bestanddelen op een specifieke manier bij elkaar omdat ze in die indeling het beste werken. Er zitten zelfs bestanddelen tussen die tot op vandaag nog niet geïdentificeerd zijn. Een ingenieuze complexiteit van de natuur waar we als consument maar beter kunnen van profiteren!

BIOACTIEVE STOFFEN ALS EXTRA ANTIOXIDANTEN
Camu-camu is een belangrijke antioxidant. Dit is deels te danken aan het vitamine C-gehalte, maar ook aan de aanwezigheid van fenolische bestanddelen. Antioxidanten bestrijden de vorming van vrije radicalen. Stel het u voor met een appel die u doormidden snijdt. De appel verkleurt bruin door de vorming van vrije radicalen. Wrijft u het snijvlak in met citroensap dan behoudt de appel zijn kleur. Het citroensap is hier de antioxidant. In uw lichaam doen de antioxidanten uit CressanCamu dus dienst als vrije radicalen-vangers. Antioxidanten zijn alvast heel belangrijk voor rokers. Wist u dat één sigarettetrekje 10 miljoen keer 1 miljard vrije radicalen oplevert? Eén sigaret eist ongeveer 25 mg vitamine C op uit uw lichaam.

 

CRESSANCAMU VITAMINE C VERHOOGT UW WEERSTAND
Door abrupte verschillen in temperatuur en luchtvochtigheid kunnen de luchtwegen het hele jaar rond extra ondersteuning gebruiken: van huiskamer naar vrieslucht tijdens de winter, van zwoel naar fris na een zomers onweer, vanuit een auto met airco naar de warme buitenlucht. Uw keel en luchtwegen kunnen deze schommelingen niet altijd even goed opvangen. Met een regelmatige inname van vitamine C wordt uw natuurlijke weerstand versterkt en ervaart u gezwind meer energie.

 

Producten met Carvacrol en Vitamine C

 

Bent u gezondheids profesional? Registreer u dan voor een zakelijk account, en krijg toegang tot uitgebreide informatie. Registreren >>

 

 

 

Plantaardige immuunondersteuning met carvacrol uit oregano en full matrix vitamine C