Nieuw! Magnesium bio en Jodium bio Cressana® Nederland

Nieuw! Magnesium bio en Jodium bio

Cressana® lanceert 2 nieuwe mineralen producten, Magnesium bio + waterkers en Jodium bio + chlorella en waterkers. 

Over Cressana Jodium bio

Plantaardig jodium uit kelp helpt de werking van de schildklier gezond te houden
Oceanen vormen het grootste jodiumreservoir en worden gevoed door rivieren die jodium transporteren dat afkomstig is van verweerde gesteenten. De belangrijkste natuurlijke bronnen van jodium zijn dan ook vis, schaal- en schelpdieren en het bruine zeewier ‘kelp’. Voor de mens is het een sporenelement, wat betekent dat het in kleine hoeveelheden voorkomt in het lichaam. Van dit jodium bevindt zich 70 à 80% in onze schildklier.


Jodium helpt normale werking van de schildklier
Jodium is een vaste schakel in de werking van de schildklier. Jodium draagt bij tot de normale aanmaak van de schildklierhormonen. En via deze hormonen speelt jodium o.a. een rol in de normale energieleverende stofwisseling en andere fysiologische processen zoals de normale groei van kinderen of normale cognitieve (mentale) functies van volwassenen.

Ga naar productpagina >

 

Over Cressana Magnesium bio

Plantaardig jodium uit kelp helpt de werking van de schildklier gezond te houden 
Magnesium wordt in het lichaam door ruim 300 enzymen gebruikt om heel wat biologische processen te laten doorgaan. Zo komt magnesium onder meer tussen in de energieleverende stofwisseling en de normale werking van de spieren. Het lichaam bevat ongeveer 25 g magnesium waarvan 50-60% is ingebouwd in de botten, 27% in spierweefsel en minder dan 1 % circuleert in het bloed. Een tekort aan magnesium zal daarom niet snel worden opgemerkt via een bloedanalyse.

 

Wie heeft een hogere behoefte aan magnesium?
Actieve mensen, sporters, studenten en ouderen kunnen een verhoogde behoefte hebben aan magnesium. Tijdens een intensieve inspanning ligt de magnesiumbehoefte al gauw 10 à 20% hoger. Ook bij stress verbruik je heel veel magnesium. Naarmate we ouder worden slaagt ons lichaam er minder goed in om magnesium uit voeding te halen. Wie trouwens vaak geraffineerde voeding eet (wit brood, witte rijst, witte pasta), krijgt gemakkelijk 80% minder magnesium binnen dan wie kiest voor de oorspronkelijke natuurproducten (bruin brood, zilvervliesrijst, volkoren pasta). Weet ook dat overmatig gebruik van cafeïne het uitplassen van magnesium versnelt.

Ga naar productpagina >