Hoe het allemaal begon Cressana® Nederland

Hoe het allemaal begon

Cressana® liet in 1983 een oude waterkerskwekerij in Zwalm herleven. Miriam Coessens was al overtuigd van de kwaliteiten van cresson toen zij…

Lezen Hoe het allemaal begon 2 minuten Volgende Unieke productiemethode

Cressana® liet in 1983 een oude waterkerskwekerij in Zwalm herleven. Miriam Coessens was al overtuigd van de kwaliteiten van cresson toen zij en haar man Karel van de Velde als bij toeval de vervallen cressonkwekerij ontdekten in het brongebied van de Zwalmstreek.

17 jaar lang leverde Cressana® biowaterkers aan de versmarkten. Een persoonlijke interesse voor gezondheid en voeding, bracht Cressana® ertoe een deel van de waterkers te reserveren voor sap. Dit geconcentreerde waterkerssap bleek heel heilzaam te werken. Snel kwam de vraag van familie, vrienden en buren naar het cressonsap van Cressana®. Het sap invriezen gaf het probleem dat de koudeketen moest gegarandeerd blijven. Vriesdrogen bleek de oplossing.

Het gevriesdroogde waterkersconcentraat is nu de basis van het biogamma van Cressana®. De vraag naar de waterkersproducten van Cressana® bleef stijgen, de productie en het bedrijf groeiden mee. Nadat op 3 januari 2006 een brand de volledige productie-eenheid vernield had, bouwde Cressana® een volledig nieuwe infrastructuur en tegelijk een heel open bedrijf dat perfect geïntegreerd is in de natuurlijke omgeving.

Vandaag is Cressana® een modern en professioneel familiebedrijf gespecialiseerd in de teelt en de verwerking van biologische waterkers tot hoogwaardige voedingssuppletie

 

Doorgaan met lezen